Nullától a mesteri ecsetvonásokig

Akrilfestés lépésről lépésre könyv

Akrilfestés lépésről lépésre könyv2024-01-30T20:04:58+01:00
  • Szeretnéd fejleszteni festőtudásod, de sok a megválaszolatlan kérdés benned, és szükséged lenne egy anyagra, ami lépésről lépésre segíti az utad?

  • Nehezen hiszed el magadról, hogy képes lennél Te is festeni, és félsz, hogy csak kudarcba fulladna a próbálkozásod?

  • Túl bonyolultnak, és hosszú időt felemésztőnek tartod, hogy olyan szintre juss a festészetben, amit már másoknak is büszkén bemutatnál?

Legújabb “Akrilfestés lépésről lépésre” című könyvünk egyértelművé, és egyszerűvé teszi a festészet alapjainak elsajátítását. Segít, hogy könnyen megugord az esetleges akadályokat, és elkerüld a hibákat, amikkel egy hobbifestő találkozhat.

Mire számíthatsz a könyv olvasásakor?

Fokozatos haladásra lépésről lépésre

Könnyen érthető leírásokra

Gyakorlati tanácsokra, tippekre

12 gyakorlati feladat részletes bemutatására

Sok képre, fázisfotóra a könnyebb megértés érdekében

Alapos eszközismeretre, gyakorlatias megközelítéssel

Alaposan megismered a színeket és azok kikeverését is

Könnyed olvasásra a szakkifejezések megmagyarázásával

Nézd meg, hogy mit mond Ferenczi Edina, a könyv egyik írója a könyvről!

A festés külső szemmel egy nehéz és időigényes hobbinak tűnhet. Hiába keresik sokan az ideális kreatív kikapcsolódási, és feltöltődési lehetőséget a mindennapi mókuskerékből való kiszakadáshoz, bármennyire is érdeklődnek alapvetően a festészet iránt, egyszerűen túl összetettnek tartják.

Mindannyiunk belső vágya az önkifejezés

A festő valójában mindannyiunkban ott szunnyad. Gondolataink, érzéseink feldolgozása képalkotás segítségével ősi, ösztönös folyamat. Egészen az ősemberektől szorosan végigkíséri az emberiség történelmét. De saját életünkben is már korán, 1-2 évesen megjelenik a rajzolás és festés.

A lelkünk vágyik arra, hogy képekbe mondhassuk el, ami bennünk lakozik. Amikor pedig saját kezünkkel alkotunk meg egy festményt, az valami egészen más, fenomenális kitárulkozása a belsőnknek. Úgy adhatjuk át, ahogy mi látjuk és érezzük a világot, a kép minden ecsetvonásában ott van a lényünk. Így nemcsak egy kép jön létre, hanem egy darab magunkból.

A festés így különleges, elemi feltöltődést, kikapcsolódást és szórakozást nyújthat.

Azonban ahhoz, hogy megfelelően tudjuk kifejezni a bennünk élő világot, szükségünk van bizonyos ismeretekre és tudásra. Ennek megszerzése pedig, valójában egyáltalán nem olyan nehéz, mint aminek elsőre tűnhet.

Hogyan tanulhatsz meg festeni a legegyszerűbben?

Akrilfestés lépésről lépésre könyv festőtanfolyami képek

A Képesvagy Élményműhely alapítóiként az elmúlt években több, mint tízezer emberrel festettünk együtt személyesen tanfolyamainkon vagy online, és rengeteg tapasztalatunk van arról, hogy milyen információkra van szükséged a sikerélményhez, milyen elakadások lehetnek, amiket egy kis segítséggel könnyedén áthidalhatsz Te is.

A könyv tematikája logikusan követi a folyamatot. Kezdjük az eszközök alapos ismeretével, a téma megválasztásával, felvázolással, terek felismerésével, színek keverésének minden apró részletével, a festmények felépítési módjaival és hibázási lehetőségek javításával zárva. (Az ennél részletesebb tartalomjegyzéket a termék leírásában olvashatod.)

Gyakorlati feladatok és videós segítség

A könyvben 14 gyakorlati feladatot is találsz teljes részletességgel kidolgozva, képekkel illusztrálva, mindig a megfelelő résznél. Így, ha olvasás közben a feladatokat is végrehajtod, mikor az utószóhoz érsz már számtalan sikerélményed és tapasztalatba átültetett tudásod lesz.

A könyv mellé plusz segítségként videós mellékletet is készítettünk, hogy még közvetlenebbül és vizuálisabban adhassuk át tudásunkat, így segítve festői ambícióid maximális kiteljesülését.

Kik vagyunk mi

Ferenczi Edina és Beck Ákos házaspár, a Képesvagy Élményműhely alapítói vagyunk. Az elmúlt évek alatt több ezer ember fordult meg a festőstúdióinkban festőestjeinken és tanfolyamainkon.

A résztvevőink egy része otthon is elkezdett festeni, ami külön öröm számunkra, mert tudtunk mutatni egy olyan területet és tevékenységet, ami feltölti őket, és örömüket lelik benne. A sok ezer résztvevővel való közös festések adták a legnagyobb segítséget, hogy lássuk, mik azok a területek, ahol visszatérnek az elakadások. Mert akkor azokon a területeken információhiány van, illetve a gyakorlat hiánya.

Akrilfestés Könyv - Hobbifestőknek - Használható gyakorlati tanácsok Ferenczi Edina Beck Ákos

Hisszük, hogy a készségeink és a képességeink, amiket valahol az út során elvesztettünk, visszaszerezhetők. Ehhez semmi más nem kell, mint elkerülni a zavarkeltést a témában, és a lehető legegyszerűbben elmondva, lépésről lépésre haladva és begyakorolva segíteni a másikat a teljes megértésig.

Rólunk írtátok

Az elmúlt években más könyveket is írtunk már, amik nagy sikerélményt adtak az olvasóiknak. A Hobbifestőknek című zsebkönyvünk a tökéletes induló gyorssegély mindenkinek, aki nem szeretne elveszni az elején. Ráadásul számtalan visszajelzés érkezett róla, hogy gyakorlottabb hobbifestők is mindig kéznél tartják. Ez a bestseller könyvünk többezer festőnek megvan. A mostani legújabb gyakorlatokkal tűzdelt könyvünk az „Akrilfestés lépésről lépésre” már egy teljes átfogó, gyakorlati tudást ad kezdő és gyakorlott festőknek is.

Sokan úgy gondolják a festés velünk született képességeinken múlik, és ha gyerekként nem tudtunk szép képeket alkotni, már sohasem fogunk. Ez azonban nem igaz! Már több mint 7000 elégedett résztvevő igazolja, hogy a festészet velünk könnyen tanulható. Nézd meg ezt a pár visszajelzést a több, mint 1000 visszajelzés közül, amit az elmúlt időszakban küldtek meg nekünk a velünk festők.

“Az esztétikum iránti igény egyidős az emberiséggel, azonban rájöttem, hogy azok az alkotások hagynak bennünk maradandó emléket, amelyeken átsejlik az alkotó személyisége. Az Akrilfestés lépésről lépésre egy gyakorlatias útmutató, mely segít eligazodni az eszközök beszerzésétől kezdve, az inspiráció keresésén át az elkészült alkotásig, mindezt konkrét példákon keresztül.
Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy Edina és Ákos festés iránti szenvedélye annyira közül kerül az olvasóhoz, hogy mi magunk is felfedezzük, a művész ott él bennünk, csak egy kis biztatásra vár(t).
Amellett, hogy részletes segítséget kapunk az alkotás folyamatához, a könyv azonnali önbizalom erősítő dopping a fáradt léleknek, a személyes történetekkel, motiváló kiegészítésekkel. Az olvasás végeztével garantáltan színesebben fogjuk látni a világot. Szerencsére legális és recept nélkül kapható.” /Akrilfestés lépésről lépésre könyvünkről – F-SZ. Flóra

“Az utóbbi időben egyre inkább érzem, hogy muszáj festenem, de ahogy bolyongtam a neten alapanyagokra vadászva, teljesen elbizonytalanodtam és kis híján feladtam a terveimet. A könyveteket elolvasva azonban újra megerősödött bennem a gondolat, és végre most már céltudatosan fogok neki a válogatásnak és a festésnek.” /Hobbifestőknek könyvünkről

“Tömör, mindig és mindenhol használható kézikönyvet készítettetek nekünk, amatőröknek.” – Hobbifestőknek könyvünkről – N. Ági

“Nagyon érdekes megközelítése a gondolatok előhozatala és lefestése. Rávilágított, hogy még mit tehetek annak érdekében, hogy jobban érezzem magam. Köszönöm a lehetőséget.” – Tudatos jövőteremtés könyvünkről

“Felemelő, mély, tartalmas, csodálatos. Nem lehet szavakkal kifejezni.
Ez egy olyan egyedi, különleges, bensőséges utazás volt, amely az egész életemet megváltoztatta. Örök hálám érte.” – Tudatos jövőteremtés könyv

Jó olvasást és sok örömet kívánunk Neked is a festésben!

A könyv adatai2023-11-17T12:31:11+01:00

Borító: puhatáblás, ragasztókötött

Írta: Ferenczi Edina és Beck Ákos, a Képesvagy alapítói

Kiadás éve: 2023

Tartalomjegyzék2023-11-29T10:29:21+01:00

Mit fogsz ebben a könyvben találni? – 12
A szerzőkről – 14
Az alkotás öröme – 19
Minden kezdet nehéz? – 22
Az akrilfesték – 26
Az akrilfestékről és a lehetséges adalékanyagokról – 27
Miből áll az akril? – 29
Egyéb médiumok és adalékanyagok – 33
A kész képünk lakkozása – 36
Ecsetek és festőkések – 38
Amit az ecsetekről tudni érdemes – 39
Ecsetek anyaguk szerint – 44
Ecsetek kialakításuk szerint – 50
Milyen ecsetekkel érdemes elindulni – 64
Az ecsetek minőségének megőrzése – 67
Festőkések – 72
Egyéb eszközök – 74
Festőállványok – 75
Paletták – 77
Vásznak és egyéb felületek – 78
Honnan meríts inspirációt? – 86
Mi a helyzet az ihlettel? – 90
Alternatívák arra, ha valaki nem jó rajzos – 94
Hogyan vázold fel a képet? – 95
A jobb agyféltekés vázolás – 99
Vonalrajz másképp – gyakorlati feladat – 102
A jobb agyféltekés működésről – 105
Terek megrajzolása – gyakorlati feladat – 108
Terekből formák – gyakorlati feladat – 112
A színekről mindent – 116
Mi a szín, és mit érdemes tudni róla – 117
Alapfogalmak a színekről – 121
A színek és színkör – 123
Színkör felrajzolása – gyakorlati feladat – 126
Színkör megfestése – gyakorlati feladat – 128
Komplementer színek összekeverésének hatásai – gyakorlati feladat – 132
A fekete hatása a színekre – gyakorlati feladat – 134
A fehér hatása a színekre – gyakorlati feladat – 135
Egy módszer a színek mattítására – gyakorlati feladat – 136
Mesebeli tájkép megfestése – gyakorlati feladat – 138
Színek és terek – gyakorlati feladat – 146
Összegezzük a tudásunkat! – gyakorlati feladat – 150
Milyenfajta felépítési módok vannak? – 166
A Csónakos című kép megfestése lépésről lépésre – gyakorlati feladat – 168
A Tükörkép című kép megfestése lépésről lépésre – gyakorlati feladat – 180
További festmény-inspirációk fázisfotókkal – 192
Az Ébredés című kép fázisfotói és leírása – 194
Az Egy csokor nyár című kép fázisfotói és leírása – 196
A Hazatérés című kép fázisfotói és leírása – 198
Amiről még tudni érdemes – 200
A kompozícióról – 201
Elakadtál? – 206
Milyen hibák fordulhatnak elő, és hogyan kell ezeket javítani – 208
Ha nem sikerül, nyugodtan bosszankodj – 212
Fogsz-e tudni gyorsan festeni? – 215
Utószó – 217
Tedd meg a következő lépésedet! – 218

Lapozz bele a könyvbe!

Adunk egy kis betekintőt a könyvbe, néhány oldalt kiragadtunk belőle. Az oldalak nem folytatólagosak.

RENDELD MEG AZ “AKRILFESTÉS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE” CÍMŰ KÖNYVET MOST 19% KEDVEZMÉNNYEL!

AKRILFESTÉS

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

KÖNYV

  • Könyv nyomtatott formában

7 990 Ft

6 490 Ft

AKRILFESTÉS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE KÖNYV VIDEÓMELLÉKLETTEL

  • Könyv nyomtatott formában
  • Online elérhető videómelléklet

11 490 Ft

9 990 Ft

TELJES 

KÖNYVCSOMAG VIDEÓMELLÉKLETTEL

  • Akrilfestés lépésről lépésre könyv nyomtatott formában
  • Online elérhető videómelléklet

  • Hobbifestőknek című könyv nyomtatott formában
  • Tudatos jövőteremtés című könyv nyomtatott formában

18470 Ft

16 470 Ft

FEEDBECK CONSULTING KFT.
+36/20-23-456-23 | hello@kepesvagy.hu |ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató

Cím

Go to Top